tiistaina, tammikuuta 16, 2007

Puhtain energiamuoto!

Todella, se on nyt keksitty! Energian säästö!
Eipäs ku hetkinen tämähän oli jo ihan vanha juttu, mutta ihmiset ei oikein tunnu enää muistavan mitä se taas olikaan. Se on nimittäin fiksua, halpaa ja täydellinen vaihtoehto ympäristölle.

Haluan korostaa jo viime bloggauksessa sanomaani:
PUHTAIN ENERGIAYKSIKKÖ ON SELLAINEN, JOTA EI KOSKAAN TUOTETA!

Ruotsissa on muuten jo muutaman vuoden ajan ollut kokonaisenergiantuontanto laskussa, vaikka talouskasvu on miltei samaa luokkaa kuin suomessa (älkääkä nyt aukoko päätänne niistä iänikuisista paperitehtaista, sillä vaikka ne energiaa tarvitsevatkin niin myös nämä pystyvät vähentämään kokonaiskulutustaan ja todellisuudessa energiantarpeen kasvu ei näistä laitoksista johdu. Se nimittäin johtuu suurilta osin meistä kuluttajista).

Ympäristöjärjestöt julkaisivat eilen oman ilmasto- ja energiapaprunsa (<-LUKEKAA TUO!), joka on aivan ylivertainen esitys kaukokatseisuudessaan ja uhan todellisen laajuden ymmärryksessä. Järjestöt sentään uskaltavat sanoa, että ilmastonmuutoksen torjunta tulee myös maksamaan ja että se saakin maksaa meille, jotka ongelman olemme synnyttäneet. Toinen rohkea esitys, jota kukaan poliitikko (en oikein pidä itseäni sellaisena, joten voin sanoa yhä mitä sattuu) ei uskalla kertoa on sen muutoksen suuruus ja kaikenkattavuus, joka oikeudenmukaisista ilmastonsuojelutoimista seuraa. Viittaan edellisellä teollisuusmaiden vastuuseen tapahtuneesta ja siihen, että näin meidän tulisi rohkeasti laskea elintasoamme, jottemme tuhoa enää useampien ihmisten ja eliöiden elämää (ja tämä pätee muuhunkin kuin ilmastoasioihin).

Mutta kukas poliitikko sitä nyt ihmisten elintasonalennusta uskaltaa vaatia vain sen vuoksi, että maailma pelastuisi ;) ! Vastanpa, että MINÄ ainakin ja kehotan kaikkia suoraselkäisiä (en viittaa fyysisiin ominaisuuksiin) mukaan liikkeeseen.

Googlasin kuvahaun otsikolla "uusiutuvaa energiaa" ja sain kuvan Uraani-Maukasta. Naurettuani kolme minuuttia muistin taas, että Kepu pettää aina ja sain angstini takaisin. Kuikkuni johtuu päivän Hesarista lukemistani ministeri Pekkarisen möläytyksistä. Mauri toteaa aluksi, että Suomen tarvitsee korvata hiilen ja öljyn käyttöä energiantuotannossa ja, että tämä onnistuu vain ydinvoimalla. Ja heti perään hän ilmoittaa, että kuudes ydinvoimala tekisi bioenergiasta kannattamatonta.

Pointit siis ovat. Kepu pettää aina ja nyt jopa omansa eli maaseudun, jossa bioenergia työllistäisi eniten. Energiankulutuksen kasvu ei myöskään ole luonnonlaki vaan kyse on pitkälti poliittisista päätöksistä. Meillä ei myöskään ole viidennen ydinvoimalan valmistumisen jälkeen sähköntuotannossa enää kuin muutama prosentti hiiltä ja öljyä, jonka vain sähköä tuottava ydinvoima voisi korvata (katso yllä linkittämäni järjestöjen ilmastopaperi).

Myös aina niin ihana puhemies Lipponen on hehkuttanut uraanimiilujen rakentamisen puolesta. Lipponen vetää silti pidemmän korren, koska hän vaatii jo seitsemännen voimalan rakentamista.
Tässä voisi nyt vaipua depressioon, mutta sellaiseen ei ole aikaa, koska täytyy yrittää tehdä jotain jottei tällaiset tyypit pääse valtaan maassamme! Hetkinen taas pikku ajatusvirhe: nämä tyypit taitavat jo olla vallassa.

No onneksi se voidaan muuttaa tässä parin kuukauden päästä!

Ei kommentteja: