perjantaina, maaliskuuta 16, 2007

Muista äänestää... minua!

Ai miksi vai?

Koska maailmassa on ihan oikeitakin ongelmia ja vain harvat ja (pian) valitut ovat valmiita toimimaan niiden korjaamiseksi!

Olen lopeen kyllästynyt suomalaisten ruikutukseen omista ogelmistaan, jotka jo ensivilkaisulta ovat niin naurettavia muutamien isojen ongelmien jaloissa, että pahaa tekee. Nämä isot ongelmat olen valinnut vaaliteemoikseni juuri sen takia, että ne ovat vääryyksiä ylitse muiden ja siis "to do" -listalla ensimmäisinä. Pääteemi ovat siis seuraavat:
Ilmastonmuutoksen torjunta, luonnon monimuotoisuuden turvaaminen sekä globaali oikeudenmukaisuus.

Kärjistäen.
Mitä on opintorahan korotus verrattuna ilmastonmuutokseen?
Entä suomalainen köyhyys verrattuna kolmannen maailman nälkäkuolema-tason köyhyyteen?
Entä metsätaloussektorin kasvun turvaaminen verrattuna biodiversiteetin turvaamiseen?

Haluankin haastaa kaikki muut ehdokkaat vastaamaan kysymykseen:
Mikä on mielestäsi maailman tärkein poliittinen kysymys ja miksi se sitten ei ole päävaaliteemasi?

Ja jotta totuus ei unohtuisi niin väitetään nyt sitten, että minun ykkösteemani ILMASTONMUUTOKSEN PYSÄYTTÄMINEN on maailman tärkein poliittinen kysymys!

Tästä syystä ehdotan kaikille, että sunnuntaina pistätte parhaan pyhäpukunne päälle ja lähdette ystävienne kanssa vaaliuurnalle suorittamaan edustuksellisen demokratian velvollisuuksianne ja teette sen tyylillä, ilolla sekä järjellä ja raapustatte äänestyslappuun: EI ilmastonmuutokselle, EI luonnon köyhtymiselle, EI globaalille epätasaarvolle ja kyllä ehdokkalle numero 80!

13 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vahvoja sanoja VV, JeeJee.
Muille ehdotan myös että sunnuntaina kutsutte itseänne (ja muita) terveellä ylpeydellä demokratian väkivahvoiksi esitaistelijoiksi, viimeisiksi todellisiksi ritareiksi, ja äänestämisen jälkeen menette vaalikahveille. "yksi demokratian tumma paahto, kiitos"

Kyllä näistä vielä vaalit tehdään!

Pekka Raukko kirjoitti...

Hyvä kirjoitus!!
Vaalikamppailussa kompuroidaan pääasiassa lillukanvarsissa.
Noita peruskysymyksiä harva ehdokas uskaltaa nostaa esiin.

ydinvoimarasisti kirjoitti...

hyvä, hyvä

olet moraalis-ihanteellisesta näkökulmasta täysin oikeassa

ajattelin lähes samalla tapaa 7-8 vuotta sitten

mutta ihminen ei ole suuren monoliitin hiekanjyvänen

ihminen on yksilö

me pystymme elämään onnellista elämää, vaikka Intian slummeissa tälläkin hetkellä joku lapsiprostituoitu kuolee kadulle, silmänvalkuaiset pullahtaneena nurinpäin ja helvetti se tyttö oli kärsinyt, aikuisten, tunteettomien, usein väkivaltaisten miesten käyttöesineenä. Jotenkin se kaikki on niin kaukana, kuten myös mahdollinen ilmastohelvetti 70 vuoden päässä, jolloin olemme suurella todennäköisyydellä jo kuolleita

kaikki on lopulta niin henkilökohtaista, yksilöllistä

eikä se tule muuttumaan. Ei millään, ei mitenkään, eikä koskaan. Kysymykseksi jää tasapainoilu näiden kahden välillä.

Vastuun ja itsekeskeisyyden tasapaino.

Suomen köyhyydestä ei ymmärrettävästä syystä kukaan puhu kolikon toisesta puolesta. Puolet köyhistä ovat semi-alkoholisoituneita, katkeroituneita, kateellisia valittajia, joilta on elämänkontrolli kadonnut. Todellisiakin, tilanteeseensa syyttömiä köyhiä toki löytyy.

Anonyymi kirjoitti...

Kommenttini ei liity nyt tuohon ilmastoaiheeseen(Mikä tietenkin on tärkeä), vaan haluaisin tietää kantasi Suomen susikanta-asiaan.. Eli, tökerösti kysyttynä: Oletko susia vastaan vain toimitko niiden puolesta???

ydinvoimarasisti kirjoitti...

Olenpa selannut sen kymmenen vaalikonetta pähkäilläkseni, että ketä sitä sitten lopulta äänestäisi. Teet aikamoisen blunderin tuolla KEPAn koneessa sanoessasi, että:

"Teollisuusmaat ovat yhä vastuussa suurimmasta osasta maailman hiilidioksidipäästöistä. "

Teollisuusmaat ovat vastuussa n. 33%-40% maailman hiilidioksidipäästöistä, riippuen siitä, kuinka kehittyvien maiden päästöt laskemme. Onko annettu arvo ns. laittomille hiilivoimaloille. Onko arvioihin laskettu mm. metsien hakkuut tai soiden kuivattamiset. Noissa maissa kun on ikävä tapa olla istuttamatta uutta metsää tilalle.

Toiseksi sinulla näkyy olevan ns. 0.7+% fiksaatio kehitysavussa. Apua ja maksamatta jääneitä lainoja on aikanaan annettu valtavasti ja annetaan edelleen, on annettu 50 vuotta. Niillä ei vain ole saatu rakennetuksi kovin paljoa. Väkimäärä kyllä on tuplaantunut. Tämä on johtunut kehitysavun kulttuurirelativistisesta mädännäisyydestä. Hyvinvointiyhteiskunta = oikeansuuntainen kulttuuri. Väestönkasvu-, väkivalta-, patriarkka-, köyhyys-, jne. -yhteiskunta = vääränsuuntainen kulttuuri. Näin tiivistäen ja yleistäen. Se on ylivoimaisesti merkittävin tekijä.

Mutta koska kukaan Varsinais-Suomen ehdokas ei vaaliohjelmassaan tunnu ajavan vanhojen, ripittäytymättömien taistolaisten pois potkimista Helsingin Yliopistolta (eikä edes Patomäen), niin saatan kuitenkin äänestää numeroa 80.

Rationaalisuus on hakusessa (näin yhdestä subjektiivisesta vinkkelistä) mutta arvoissa on hienosti utopismia, mikä on hyvä alku yhteiskunnalliselle pohdinnalle.

Useimmilla ei näkyisi olevan sitäkään. Vain vaihtoehdottomuuden jargonia, ei edes niitä unelmia vaihtoehdoista tai ns. suurten kysymysten kohtaamisesta.

Ville-Veikko Mastomäki kirjoitti...

Susikanta.

Susi on Suomessa uhanalainen laji, joka kärsii myyttisestä maineestaan, jolle ei taida olla oikein mitään perusteita (tai en ole törmännyt).

Susien määrää tulisi siis "lisätä"!

En kuitenkaan ole susi-asiassa kovin asiantunteva. Tietoni rajoittuvat aika pitkälle Luontsikan susiryhmän materiaaleihin ja muutamiin keskusteluihin itseäni fiksumpien kanssa.

Ville-Veikko Mastomäki kirjoitti...

Kiitos taas alias ydinvoimakriitikolle kritiikistään.

Nyt ei ehdi respailla, koska on lähdettävä suorittamaan pyhää edustuksellista velvollisuutta isänmaata kohtaan :).

Tuntuu vähän kuin itseäni äänestäisin!

Tuukka kirjoitti...

http://www.oikeuttaelaimille.net/galleria/luomukanalat/luomukanala6

Suomalaisilla opiskelijoilla menee aika paljon paremmin kuin suomalaisilla luomukanoilla ;)

vesa kirjoitti...

Enkö mää sanonut että sää saat jostain Oripäästä yhden äänen ja Pöytyältä toisen. :D

Suur-Smurffi kirjoitti...

Nyt olisi mitä hienoin tilaisuus näyttää esimerkkiä, älä jätä tätä tyhjäksi sanahelinäksi!

Luopumalla vaikka 90%:sta tuloistasi, olisit silti rikkaampi kuin kaikkein köyhimmät. Köyhimmillä ei tietenkään ole asiaa nettiin, mutta joku muu voisi raportoida Ville-Veikon elämästä kadulla.

Anonyymi kirjoitti...

Hirveässä ristiriidassa viimeisimmän blogisi kanssa on se, että johonkin vaalikoneeseen laitot kansanedustajan palkan olevan sopiva, koska se estäisi sinua sortumasta korruptioon..

Anonyymi kirjoitti...

Miksi siis Mastomäelle 5000€+/kk olisi sopiva korvaus, mutta opiskelijoilla menee hyvin, koska intian köyhillä menee heikommin?

Ville-Veikko Mastomäki kirjoitti...

Suur-smurffille.
En oikein ymmärrä mihin kohtaan bloggaustani viittaat, kun toivot minun muuttavan kadulle?
Jos tarkoitukseni on puolustaa luontoa ja pelastaa maailman köyhällistö, niin en oikein ymmärrä miten nämä asiat tapahtuvat minun kadulle muutollani.

Tuntemattomalle muovisotilaalle (<-KÄYTTÄKÄÄ ALIASTA TAI KEKSIN TEILLE SELLAISET).
Minähän en itse korruptioon sorru edes läpi harmaan kiven, mutta asiaan. Kansanedustajien keskitasoa korkeampia palkkoja perustellaan yleisesti ainakin kahdelle argumentilla.
1. Tarpeeksi suuri korvaus takaa että myös korkeasti koulutetut ja siis korkeata palkkaa saavat ovat halukkaita edustajan tehtäviin. Jos edarit saisivat vaikka 1000 €/kk emme varmasti näkisi yhtään dipl.inssiä tai lääkäriä eduskunnassa.
2. Tarpeeksi korkea korvaus ehkäisee korruptiota. Jos edustajat saisivat vain 1000 €/kk olisi halu lahjusten ottamiseen korkeampi.

Edellinen vastaa aika pitkälle myös tuohon toiseen kysymykseen.
Edustajien palkat eivät ole ongelma, josta jaksaisin stressata. Vaalikoneessa sitä kuitenkin kysyttiin ja vastasin edellisten argumenttien mukaisesti. Tämä ei silti tarkoita sitä että pitäisin sitä intian köyhiä tärkeämpänä asiana, TODELLAKAAN!

Siispä.
Edustajien palkat ovat ihan sopivat ja opintotuki Suomessa on liian pieni, mutta nämä asiat eivät minua aivan hirveästi hetkauta niin kauan kuin Ydinvoimarasistin kuvailemia kohtaloita löytyy roppakaupalla pitkin maailmaa. (ja jos joku tietää niin kertokoon mitä ihmettä tuo "roppa" tarkoittaa ;))