maanantaina, tammikuuta 22, 2007

Olen siirtynyt internettiin!

Nyt se on virallista... Olen internetissä.

Eli olen siis avannut vaalisivuni, joista toivon saavani kommenttia niin ulkoasun, toiminnan kuin sisällönkin taholta. Kommenttia voi laittaa tähän blogiin tai sitten vaikka mailiini ville-veikko.mastomaki@ maanystavat.fi.

Mutta siirrytänpä sitten taas sinne asiattomuuskysymysten puolelle. Katsoin juuri kakkoselta michael Stenbergin ohjaaman dokumentin Planeetta, joka taas yksi niistä ohjelmista, joiden katseleminen kuuluisi jokaisen maailmankansalaisen perusvelvollisuuksiin.

Jos saat jostain tämän dokkarin vielä käsiisi niin älä epäile hetkeksikään tarttua tilaisuuteen ja katsella sitä, koska se ei ainostaan ollut hyvä asiasisällöltään vaan nimenomaan ohjaus ja leikkaus olivat aivan leffatasoa.

Maikkari uutisoi autoilun siirtymisestä päästöverojen piiriin. Iski taas silmään tuo: ei voida tehdä jotain fiksua, koska jonkun elintaso täällä saattaa laskea tai ainakin lakata kasvamasta. "Kyllä se sitten on kauhiaa, että Suomessa jonkun täytyy oikein laskea kulutusta tai jotain muuta. Eikös se nyt jollain lailla voitaisi hoitaa niin, ettei kenekään tarvitse luopua mistään." -by kuka tahansa vinettävä käsienlevittelijä-politikko

Vastaus: Ei voida! Kaikkien tarvitsee luopua ja paljosta!

Kuten kaikki muistavat niin average suomi-poika/-tyttö/-siltä väliltä/-niiden ulkopuolelta kuluttaa noin neljän planeetan edestä luonnonvaroja(nyt ei siis enää puhuta vain ilmastosta). Pitäisiköhän jonkun vaikutusvaltaisenkin jossain vaiheessa uskaltaa kertoa tämä suurelle yleisölle, jotka ovat juuri Gigantissa maksamassa tyhminä liian vähän, ja tämän jälkeen ehkä jopa tehdä asialle jotain.

Tuossa ei nyt taas ollut mitään rakentavaa, mutta tulipahan angstittua. Mutta saanen huomauttaa, että tämä anteeksipyytely ei vähennä edellisen totuusarvoa edes yhden planeetallisen vertaa.

Ai niin ja tuossa maikkarin linkissä artikkelista hieman alaspäin scrollaamalla löytää päivän kysymyksen: "Johtuuko ilmastonmuutos ihmistoiminnasta?" Ai että :) Siis huh huh. Todella taas sellainen kysymys, johon tarvitaan kansan mielipide. Seuraavaksi voitaisiin kysellä, että onko Hawkingin multiuniversumi -teoria paikkaansa pitävä.

5 kommenttia:

Simosen Tuukka kirjoitti...

Terve!

Täytyypi tässä kommentoida, että esim. itse siirryin vegaanisti pitkälti sen ekologisuuden takia. En koe luopuneeni mistään, vaikka ekologinen jalanjälkeni pieneni monta prosenttia pelkästään sillä. Syön varmasti parempaa ruokaa kuin suurin osa sekasyöjistä tai lakto-ovovegetaristeista.

Samalla lailla luovuin lentokoneella lentämisestä. Sen sijaan kuljen maa- ja vesiteitse lomalle enkä siinäkään koe luopuneeni mistään.

Vaihdoin paljon (minun mittapuullani) kuluttavasta autosta ekologisimpaan mahdolliseen. En todellakaan koe luopuneeni mistään, päinvastoin! Ekoauton ei tarvitse olla tylsä, se voi olla avomallinen ja hauska ja silti kuluttaa kymmeniä prosentteja vähemmän kuin mikä tahansa keskikokoinen auto. Tietenkin autoilusta pitäisi mahdollisimman monen kokonaan luopua, mutta siihen tarvitaan julkisen liikenteen täysremonttia, että idea leviäisi kunnolla.

Mutta joo, tosiaan ekologinen vaihtoehto ei tarkoita aina luopumista. Teksti itsessään on taattua V-V-laatua!

Ville Niinistö kirjoitti...

No, toisaalta kieltäähän kolmannes suomalaisista evoluutioteorian - sitä on nimittäin kysytty. Onneksi tiedettä ei tehdä kansanäänestyksillä... :)

Poliitikkojen haasteeksi jää vain vakuuttaa väestön enemmistö siitä, että tiedon lisäksi asialle (siis ilmastonmuutokselle) pitää tehdä jotain. Ja kaikki poliitikot eivät ole siinä kovinkaan aloitteellisia.

Ville Niinistö kirjoitti...

Tuukka on aivan oikeassa! That's the spirit! Me luovumme jostain, ja havaitsemme saaneemme jotain vielä parempaa.

anri kirjoitti...

Ilmastonmuutoksessa ollaan mediassa ajoittain siinä kummallisessa tilanteessa, että kaivetaan "tasapuolisen tiedonvälityksen" nimissä jostakin se ExxonMobilin rahoittamia ilmastotutkimuksia siteeraava skeptikko kertomaan miten mitään ei oikeasti ole vialla. Ihan samaan media syyllityy, jos se nostaa tupakan syöpävaikutuksia kyseenalaistavia "tutkijoita" esiin tasapuolisen tidonvälityksen nimissä. Tai lisää jokaiseen evoluutiota käsittelevään artikkeliin kreationistin näkemyksen.

Juuri tuollaiset kysymyksenasettelut ovat medialta omiaan luomaan käsitystä, että asiasta ei olisi oikeaa varmuutta. Ja siksi tuollaiset kysymykset ovat ongelmallisia, ja ansaitsevat tekijöilleen palautetta.

Sehän käy helposti osoitteen http://www.mtv3.fi/huomentasuomi/ palautelinkin kautta.

Ville-Veikko Mastomäki kirjoitti...

Nimenomaan. Kyllähän Tuukka on LUOPUNUT vaikka mistä. Siis lentämisestä, eläinperäisistä tuotteista ja isosta autosta. Se että tuntuuko tämä missään on aivan eri asia, luopumista se silti on. Ikävä ettei Tuukan kaltaisia omaaloitteisia ole juuri nimeksikään.

Tässä vapaaehtoisessa luopumisessa on myös se ikävä paradoksi, ettei ihmiset aio milloinkaan tehdä sitä. Jää siis jäljelle yhteiskunnan ohjaus. Ohjaajina ovat kuitenkin näiden luopumisesta kieltäytyvien kansalaisten valitsemat kädenlevittelijät.

Minkäs siis teet...

Rupeat itse ehdokkaaksi ja toivot, ettei porukka tajua mitä valitsemisesi merkitsee heidän törsäilylleen ;)