maanantaina, tammikuuta 08, 2007

ViNon edarikoulutus

Viikonloppu pyörähti Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liiton järkkäämässä vaalikoulutuksessa, jonka ideana oli valmentaa meitä nuoria ehdokkaita poliittisten teemojen tiimoilta.

Perjantaina olimme vierailemassa Eduskunnassa Tuija Braxin johdolla. Mieleen painuvimpana seikkana täytyy ehkä kirjata täysin ulkopoliittinen seikka varsinaisesta rakennuksesta. Edustaja Brax nimittäin valisti meitä siitä, että eduskuntatalo on miltei ainut rakennus Suomessa, joka on saanut rakennusluokituksen A1. Tämä tarkoittaa sitä, että talo on rakennettu parhaista materiaaleista ja parhaalla ammattitaidolla, jolloin se on erittäin kestävä. Tämähän ei ilmeisesti päde nykyiseen rakennuskulttuuriin, joka huhujen mukaan suoltaa rakennuksia, jotka pysyvät pystyssä muutamia vuosikymmeniä ja tämähän ei ekologisessa mielessäkään ole ihan fiksua hommaa.

Ehkä suurimman vaikutuksen teki Ode esitellessään vihreiden perustulomallia meille lauantai päivällä. Ideana perustulo on aivan älyttömän fiksu ja yksinkertainen ja taitaakin olla niin, että muut valittavat siitä ainostaan siksi, etteivät ehtineet itse sitä lanseerata suomalaiseen poliittiseen keskusteluun. Tämä onkin erittäin ikävää, koska perustuloon siirtyminen tukisi nopeasti, tehokkaasti ja taloudellisesti kaikkein vähävaraisinta kansanosaa ja auttaisi ratkaisemaan työttömyysongelmaa. Tätä operaatiota ei tulisi lykätä vain siitä syystä, että eduskunnassa ei koskaan voida hyväksyä mitään jonkun muun keksimää, jottei omat kasvot menisi. Plussaksi voidaan laskea vasureille pisteet kotiin, koska he ovat kääntyneet ainakin jossain määrin perustulon kannattajiksi.

Toinen mielenkiintoinen keskustelu käytiin aiheesta, miten paljastaa muiden puoluiden vaalien alla harjoittama "viherpesu". Yllättäen kaikki puolueet (myös hallituspuolueet, jotka ovat saaneet aikaan lähinnä turpeen ostotariffin) ovat kiinnostuneita ympäristöstä (ja huom. nimenomaan ympäristöstä EI luonnosta), mutta onneksi teot puhuvat puolestaan. Ainoat, jotka vihreiden lisäksi edes jollain tavalla vaikuttavat olevansa asian takana oikeasti, ovat vasureiden nuorisosiipi.

Kävin juuri äsken huvikseni tekemässä MTV3:n vaalikoneen siinä toivossa, että saisin vastaukseksi jonkun aivan muun ehdokkaan kuin itseni. Harmi vain, että kone ei vielä anna vertailua ehdokkaisiin vaan ainoastaan puolueisiin. No, sain kuitenkin vihriät ekaksi puolueekseni. Muut tulivat hieman perässä järjestyksessä: Vasurit, kommarit, demarit ja PERUSSUOMALAISET! Enpä olisi uskonut, enkä oikeen ymmärtänyt missä kohtia vastaukseni poikkesivat PS:n vastauksien kanssa, mutta hupaisaa kuitenkin tämä hyppy politiikan äärilaidelta toiselle.

Ei kai tällä kertaa enää muuta, kuin talvista tammikuuta kaikille täältä Turusta.

4 kommenttia:

anri kirjoitti...

Juu, eipä täällä Kuopiossakaan paljon talvella juhlita, ekaa kertaa elinaikanani Kallavesi sula ja nurmikko vihreänä tammikuussa...
byhyy, haluan pulkkailemaan!

Ville-Veikko Mastomäki kirjoitti...

Pohdimme tänään koulussa, että jospa tämä talven selkä tästä pian katkeaisi niin voisipa tulla vaikka kevät. Tai siis miten tämän nyt enää määrittelee-> onko nyt syksy vai kevät?

Talvi nyt ei ainakaan ole, se on kohtuuttoman selvää.

Eekku kirjoitti...

ViNO kirjoitetaan ViNO, ei siis ViNo. Lyhennehän muodostuu VIhreiden Nuorten ja Opiskelijoiden liitosta. Käytäthän jatkossa oikein. Ja hauskaa, että pidit koulutuksesta!

Ville-Veikko Mastomäki kirjoitti...

Muistan kuulleeni kerran keskustelun, jossa joku mainitsi, ettei edes omat osaa kirjoittaa ViNOa oikein.

No ainakin tuli se todistetuksi.