torstaina, tammikuuta 25, 2007

Paneelit ja vaalit

Olin eilen ekassa vaalipaneelissa Luostarinvuoren lukiossa ja kyllä se oli hupaisaa. Minun täytynee liittyä Kertun seuraksi paneelifanaatikkoihin. Eilinen oli tosiaan tosi mukava paneeli, vaikkakin moni kysymys pääsi yllättämään tyyliin: "Miten lukiota ja ammattikoulua tulisi kehittää?" Enpä ollut koskaan ennen asiaa ajatellut ja olin ensimmäisenä vastausvuorossa, joten aika sepittelyksi meni.

Tämän päiväinen paneeli olikin Kepun mestoilla Koskella. Täällä muut ehdokkaat olivat huomattavasti minua vahempia ja kokeneempia, joten olin hiukan varovaisempi sanomisissani, jossa ei tietysti ollut mitään järkeä. Olisi vaan pitänyt tajuta, että olin ainoa alle 25-vuotias, joten minullahan oli etulyöntiasema.

Kaikenkaikkiaan tuo panelointi on kyllä hupaisaa hommaa ja huomenna taas mennään.


Myös Vaalikamppanja kehittyy ja edistyy. Yllä oleva banneri on uudelta debaattisivustolta nimeltänsä Fight Blog, jossa on tarkoitus käydä poliittista taistoa ensisijaisesti vaaliteemoistani ja mielellään myös muista maailman ongelmista.

Blogi tulee olemaan kiinteä osa vaalisivujani, kunhan vaan mainostoimistoni e-tuontanto (eli kämppikseni Alias lönnrot) saa homman tehdyksi.

Tämä siis siksi, että on kohtuuttoman mukavaa, että teemojani pystyy kommentoimaan ja että sen voi tehdä julkisesti. Tarkoituksena on tietysti, että todistan olevani oikessa kaikissa asioissa vai hetkinen... Niin joo, ehkä myös se, että minulla olisi mahdollisuus absorboida tietoa niiltä, jotka asioista enemmän tietävät. Huh huh tulipas se myönnetty, etten sittenkään tässä kunnioitettavassa 22 vuoden iässä vielä ollutkaan kaikkitietävä ;)

Sitten bloggauksen info-osuuteen. Greenpeace julkaisi Energy (r)evolution raporttinsa ja myös suomennetun lyhennelmän tästä. Luin vasta lyhennelmän, mutta jos kenestäkään tuntuu siltä, että haluaisi kuulla jotain todella fiksua sanottavan globaaleista energiaratkaisuista niin tämä on ehdottomasti paperi, joka tulee lukea.

Harras toive eteenkin kolmen suuren puolueemme nuorille vielä täyspäisille poliitikoille: Lukekaa tuo ja tajutkaa!

2 kommenttia:

julia kirjoitti...

Hei, pikkusiskoni kaveri kertoi, että olit heidän lukiossaan puhumassa (luostiksessa). Hän sanoi, että lauloit muut ehdokkaat täysin suohon. Hän ei ole koskaan ollut erityisen kiinnostunut politiikasta, joten teit nähtävästi loistavan vaikutuksen.

Ville-Veikko Mastomäki kirjoitti...

No sehän kuulostaa hyvältä, vaikka tuo muiden ehdokkaiden suohon laulu taitaa olla "hiukan" liioittelua :)
Vielä kun saisi jonkun täysi-ikäisenkin havaitsemaan, että olen täysin ylivoimainen ehdokas! ...eiku, tota EI pitäny sanoa ääneen.

Olen myös huomannut, että nuoret ovat olleet yllättävän kiinnostuneita paneelikeskusteluista. Eteenkin sellaisten trendikkäämpien kysymysten osalta, kuten NATO, ilmasto tai ydinvoima. Toisaalta taas paneeleissa liian paljon hyysätty koulutuspolitiikka on oppilaistakin juuri yhtä kiinnostavaa miltä se kuulostaa.