maanantaina, tammikuuta 08, 2007

Toriparkour

Olin kuulemassa kaupungin järjestämää Toriparkki-kaavaesittelyä tänään Vimmassa ja kyllä oli hauskaa.

a.) Ideana Toriparkki on tosi huono! Se oikein pursuaa kestämätöntä keshitystä (ohjeet perustelujen luo edempänä).

b.) Ihmiset on ihan pihalla. Paikalla oli lähinnä keski-iän reilusti ylittäneitä kansalaisia, joista suuri enemmistö oli toriparkkia vastaan, mutta todella oudoista "mutu"-syistä. Kyllä pelottaa ajatella, että tuo oli kansamme osallistuvin ja siis suurimmalla joukolla äänestämään ryntäävä porukka. En saa äänen ääntä.

c.) Tajusin myös, ettei ihmisiä kiinnosta järkiperustelut vaan yksinkertainen populismi (joo tiedän en ole ensimmäinen, joka tämän hoksaa). Pidin itse lyhyen puheenvuoron esiintyen Maan ystävien jäsenenä ja pyöräilyä harrastavana paikallisena opiskelijana. Käytin kylmästi hyödykseni suuria lukuja, kuten "Turussa on 20 000 opiskelijaa, jotka..." ja tunteisiin vetoavia mielikuvia"Minun täytyy nuorena ihmisenä elää näiden päätösten kanssa vielä kymmeniä vuosia, joten...". Tässä vaiheessa puheenvuoroani ihmiset nyökyttelivät ja olivat vielä mukana, mutta kun siirryin puhumaan globaaleista (en käyttänyt edellistä termiä) yhteyksistä ja jostain ilmastojutuista niin huomasin porukan tippuvan aivan heti. Tästä viisastuneen täytyy varmaan käyttää samaa metodia myös kaikissa paneeleissa ja etceteroissa(<- ei taida olla ihan luvallinen sana;) )

Hyvät syyt vastustaa toriparkkia löydät tästä toriparkki-blogista, joka on taas aktivoitumassa. Jos asiaan haluaa hieman taustatietoa kannattaa lukea Mikko Laaksosen aiheesta kirjoittama esitelmä.

Esille pistämiäni kuvia voi verrata sillä mielellä, että pohtii kumpaa maisemaa toivoo oman kaupunkinsa keskustalta. Huomatkaa miten ratikka kulkee viheriön(feikki) päällä ja raiteet on upotettu sinne piiloon. Muistakaa, että ratikka sopii liikennöimään myös kävylekaduilla ja on huomattavasti hiljaisempi kuin yksityisautot tai dösät.
Siispä simppeli vaatimus: Raiteet takaisin Turkuun ja toriparkkille suuri EI!

Ja sitten vielä todellinen vinkki helmien joukosta-> Kaisa Leka on avannut oman bloginsa, jonne hän piirtää sarjakuvaa. Älä missaa tätä.

Ei kommentteja: