torstaina, lokakuuta 19, 2006

Onko Al Gore maailman Eero Heinäluoma?No huh huh. Kolme tuntia ilmastonmuutos aiheista kokoustelemista ja sitten palaat kotiisi lukeaksesi tämän! Ihminen jää vain miettimään mitä jotkut oikein miettivät. Tai sitten et ole aivan poikki ja onnistut hieman hymyilemään.

No, tuosta en halua sanoa enempää.

Tiistaina oli jälleen Suomen mielenkiintoisin "ompelukerho" eli Turren vapaan taikka kahlitun keskustelun ilta. Arvoisa kunnanvaltuutettu Elina Rantanen pääsi täällä valistamaan meitä rakkaan Turkumme nykytilanteesta.

Suurin yllätys oli se että kunnallispolitiikka olikin ihan kiinnostava aihe. Turun tilanne on kuitenkin Elinan mukaan seuraava. Kaupunki tekee 40 miljoonaa euroa vuodessa tappiota. Tämä johtuu siitä että menoja on enemmän kuin tuloja(pettämätöntä logiikkaa). Ero johtuu siitä, että monet Turussa töissä käyvät ja Turun palveluja käyttävät ihmiset asuvat naapurikunnissa ja näin myös maksavat veronsa näihin kuntiin. Turulle jää siis vanhukset ja opiskelijat, nuo veronmaksajista komeimmat.

Tarvitsisimme siis kuntaliitoksen, jotta oikeudenmukaisuus toteutuisi. Sitä odotellessa tahdään tosiaan 40 milj. € tappiota vuodessa.

Tänään pidimme Turun Maan ystävien uusien illan ja heti perään ilmastomarssin suunnittelukokouksen. Uusia maan ystäviä ilmottautui iloisesti kolme kappaletta ja koska kaikki kolme ovat koulukavereitani he eivät pääse livistämään minnekään.

Ilmastomarssikin on nyt vihdoin jotain muutakin kuin vain ajatuksia minun päässäni. Tämän enempää ei pidä vielä paljastaa. Kerrottakoon ehkä sen verran että tavoitteet ovat selvät:
10 000 ihmistä ja ilmastonmuutoksen pysäyttäminen!

Ai niin, meinasi jo unohtua. EI OLE!


PS. Repäise nyt kuitenkin se kännykänlaturi pois seinästä, kun et sillä taaskaan mitään lataa. ;)

2 kommenttia:

Vesa kirjoitti...

Olikos siellä ilmastomarssin suunnittelukokouksessa keskustalaisia vai puhuivatko vaan kun aiemmin lupailivat tulla? Entä kokoomuksen edustaja?

Ville-Veikko Mastomäki kirjoitti...

Ei ollut kepuja eikä kokkareita.