torstaina, syyskuuta 20, 2007

Louhen takana on vielä tilaa


Tänään kokousteltiin jälleen toriparkinvastaisessa hengessä Kertussa. Paikallaolollaan loistivat minun lisäkseni vain Vanun Elisa ja Maisa, joka oli jälleen hieman suolaista.

Tilanne on nyt sellainen, että torin kaava tulee käsittelyyn marraskuun aikana ja sitä ennen olisi saatava enemmistö kunnanvaltuutetuista hanketta vastustamaan. Ongelma on että kokoomuksella ja demareilla on kimpassa yli puolet valtuustopaikoista, joten he ratkaisevat kahdestaa kaikkia asiat(joista ovat samaa mieltä). Ja ikävä kyllä tästä asiasta puolueet ovat samaa mieltä.

Kokoomus ei ikinä luovu toriparkista, mutta demareissa on myös huomattava määrä hankkeen vastustajia. Jos siis kykenisimme vakuuttamaan muutamia muitakin demareita toriparkin järjettömyydesta voisi koko puolueen kanta vaihtua ja voisimme asettua aloillemme ja nauttia ikuisen paratiisin hedelmistä ( toriparkin merkitystähän liioitellaan molemmissa leireissa. Puolustajien mielestä se pelastaa koko Varsinais-Suomen ja meidän vastustajien mielestä se syöksee maailman katastrofaalisen ilmastonmuutoksen kouriin ja tekee keskustaan matkaamisen muulla kuin omalla nelivedolla täysin mahdottomaksi).

Mutta takaisin asiaan.
Demarit voisivat mm. Toriparkki Oyn jättämän kirjeen vuoksi kääntää vielä kelkkansa. Niin hulluja tuon lappusen vaatimukset ovat. Muun muassa Torille ei saisi pysäköidä torikauppiaiden autoja ja uuteen parkkiin ne eivät mahdu (tässä miltei haiskahtaisi asiakkaista kilpailu torikauppiaiden ja joidenkin nimeltä mainittavien (TOK) Toriparkki Oyn jäsenten välillä). Taikka Oyn ilmoitus, että jos hanke tuleekin ikävän kalliiksi se vetäytyy ja jättää koko roskan kaupungin eli niiden kuuluisien veronmaksajien kustannettavaksi.

Joitain huomioita vielä liikenteestä ja kokkareista.
Lautakunnassamme kokoomuslaiset olivat sitä mieltä, että koska autoistuminen on selkeä jo pitkään jatkunut trendi ei sille voi tai kannata tehdä mitään, vaan on nöyrryttävä ja rakennettava parkkeja ja lakkautettava mielellään koko joukkoliikenne.
Näin sitä politiikkaa tehdään... levitetään kädet ja todetaan ettei millekään voi mitään ;)

Myös kaupunginhallituksen puhis Pekka Ruola, jonka kanssa tein muutaman debaatti-haastattelun Aamuset lehteen, vilautti nerokkaan idean ilmastosta. "Tämä on kahden miehen, Putinin ja Bushin käsissä. Sillä mitä Turku tekee ei ole mitään väliä!"
Eli siis jos minä ja kämppikseni jätetään verot maksamatta ja sillä ei ole suurta vaikutusta kokonaisuuteen... niin se on ihan OK?

Ei kommentteja: