keskiviikkona, marraskuuta 07, 2007

Vihreä lista go!..

..home!

Haluan täten ilmaista syvän ärtymykseni korkeakoulujen oppilaskuntien edustajistojen (nk. edarien) toimintaa tai tarkemmin siihen osallistuvia vihreitä edustajia kohtaan.

Haluatte varmaan jotain perusteluja tai edes vastaavan kaltaisia kyhäelmiä.
No sattuu olemaan onnenpäivänne.

Ensinnäki nk. "edari" -politiikka on erittäin merkityksetöntä. Tällä tarkoitan että sillä ei ole juuri mitään vaikutusta juuri mihinkään edes puoliksi tärkeisiin asioihin, tyyliin ilmastonmuutos tai aliravitsemus kolmannessa maailmassa.

Mutta todellinen kiukkuni aiheutuu siitä, että esim. viime kaudella TYYn edustajistossa oli jopa 12 vihreän listan "edaattoria". Tämä tarkoittaa sitä että 12 aktiivista vihreän aatteen kannattajaa käyttivät todennäköisesti kaiken kansalaistoimintaan liikenevän aikansa edaripuuhissa, joka taas tarkoittaa sitä, että he eivät ehtineet toimia esimerkiksi aiemmin jo mainitsemien "tärkeiden" asioiden parissa.

Jos siis olet todella kiinnostunut niistä vihreistä arvoista niin toivon sinun jättäytyvän pois oppilaskuntien poliitikkoleikistä ja suuntaisit toimintasi johonkin efektiivisempään kansalaistoimintaan.
Esimerkki tästä ja tällaisen toiminnan saavutuksista seuraavassa linkissä - THE BIG ASK!


Ja jos kaikki eivät ole vielä tarpeeksi kiukuissaan niin tahdon vielä esittää toivomuksen. Toivoisinkin että kaikki ottaisivat huomenna kello kuuden maissa illalla pienen ja hartaan palan aikaa ja kunnioittaisivat tämän päivän tragediaa, joka on koskettanut meitä kaikkia hyvin vahvasti. Jokaisen tulisikin sytyttää kynttilä ja hiljentyä hetkeksi näiden menehtyneiden nuorten vuoksi, jotka kaikessa hiljaisuudessa kuolivat aliravitsemuksen aiheuttamiin helposti hoidettaviin tauteihin afrikassa. Ja muistutan vielä, että myös huomenna 25 000 lasta kuolee samasta syystä.. ai niin ja launataina myös.

5 kommenttia:

Samuli kirjoitti...

Hei V-V! Seuraavan kerran kun ajat Hämeenkadun pyörätietä, muista keiden ansiota sen leventäminen on :)

Mari Kekkonen kirjoitti...

Sun blogin lukeminen on aina niin virkistävää!:)

Terveisiä täältä tautien piinaamasta Afrikasta! Kuolleita lapsia en vielä ole nähnyt, mutta aliravittuja ja kipeitä kyllä. Aika rankkaa. Toisaalta täällä pystyy auttamaan aika konkreettisilla tavoilla, joita en kyllä ollut alunperin suunnitellut.

No, ei mulla oikeesti oo aikaa istua koneen ääressä! Jaksamista aliarvostettuun puurtamiseen! Moi

Anonyymi kirjoitti...

Heip.

Näitkö dokumenttia lauantaina mtv 3:lla, Great Global Warming Swindle. Oli aikamoinen vastalyönti teorialle ihmisen aiheuttamasta ilmaston lämpenemisestä. Pääasiassa Auringon toiminnan vaihteluista kertoi, hyviä pointteja.. Pitää tutkia lisää aiheesta. Tossa myös linkki:
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Great_Global_Warming_Swindle

Tiina

Ville-Veikko Mastomäki kirjoitti...

Samulille:
No ok, tuo on kyllä hyvä juttu, toteaa kyseisen pyörätien ahkera kuluttaja :)
Pistää kuitenkin miettimään missä kaikkialla muuallakin voisi olla pyörätiet jo tehtynä, jos kaikki vihreät edaattorit olisivatkin panostaneet saman tuntimäärän kuntapolitiikkaan.

Marille:
kiva kuullä et siel voi oikeesti tehä jotain :) Toivottavasti saat maailmaa pelastetuksi.

Tiinalle:
En oo nähny tota kyseistä pätkää, mutta Tuukka on ainakin siitä kirjoitellu tuolla http://tuukkasimonen.blogspot.com/ puolella. Kannattanee lukea Tuukan raapustukset myös.

Tuukka Simonen kirjoitti...

Vihreänä edaattorina voin sanoa, että kyllä se on melko pitkälti pelleilyä koko homma, paremmin pystyy vaikuttamaan lähes millä muulla keinolla tahansa. Toisaalta ei edaattorina oleminen kovin paljoa aikaa edes vie (etenkin kun olen ollut pakollisissa töissä melkein joka kerta kun on ollut kokous tämän vuoden aikana -> varaedaattorit ovat päässeet pätemään) ja samalla totutetaan ihmisiä äänestämään Vihreitä niissä vaaleissa, joissa on jotain merkitystäkin johonkin.

Jos Tiina ei mun blogia jaksa selata, niin www.youtube.com ja hakusanoiksi swindle debate.

Kannattaa aloittaa Pt0:sta. Siinä kerrotaan, kuinka Swindlen ohjaajan aikaisemmat dokumentit ovat olleet tasoa "silikonirinnat vähentävät sairauksia ja ratkaisevat naisten itsetunto-ongelmat" sekä "ympäristönsuojelijat ovat ihmisvihaajia ja tekevät vain haittaa"... ja kuinka ollakaan, aiemmistakin dokumenteista herra on haastettu ihan oikeuteen asti useampaan kertaan tieteellisten tutkimusten törkeistä väärinkäytöksistä ja valheellisesta esittelytävasta.

Samaten tuossa esittelyosassa kerrotaan, kuinka samat haastateltavat tyypit ovat aiemmin väittäneet, että tupakointi ei aiheuta keuhkosyöpää eivätkä CFC-kaasut tuhoa otsonikerrosta. Raha virtaa, koska kyseisten herrojen viivytystaistelulla on saatu vuosia pitkitettyä päätöksentekoa ja ehditty tehdä miljardivoittoja.

Pt.1-2 ovat ohjaajan, Martin Durkinin, varsinaista haastattelua (jossa herra jää kiinni graafien manipuloinnista ja suorasta valehtelusta) ja loput osista debattia, jossa todetaan, että hiiliteollisuuden edustajatkin vastustavat Durkinin törkeää valehtelua. Yhtä törkeää valehtelua harrastaa mm. Jim Inhofe, josta kirjoitin juuri blogiini (kiitos jälleen maininnasta, V-V!).

Otin muuten itsekin tiede.fi-palstalla ampumistapaukset keskustelun alle. Ja puhun tietenkin siitä, kuinka Chiquitan rahoittamat terroristit ovat ampuneet tuhansia ihmisiä. No, saihan Chiquita sentään sakot, jotka pienensivät sotilasjuntan tukemisesta aiheutuneita voittoja hieman. Se varmasti lohduttaa niitä tuhansia leskiä ja lapsensa menettäneitä.

Lisää aiheesta googlella, hakusanaksi "chiquita admits to paying terrorists"