tiistaina, toukokuuta 15, 2007

"The US continues to lead the global effort on climate change."

Huonolla enklannin taidolla tuon voisi kääntää:
"Yhdysvallat johtaa yhä maailmanlaajuista pyrkimystä ilmastonmuutokseen." ;)

Kimmo Sasi pisti hieman saman tasoista (tai siis ihan oikeasti väärin puhuttua) läppää, kun Eduskunnassa oli vierailemassa Eurooppalainen anti-ydinvoima koalitio. Sasi vakuutteli Suomen hyviä aikeita, mutta tulikin Freudilaisesti lipsauttaneeksi palan totuutta suomalaisesta ilmastopolitiikasta.

En löydä kyseistä videon pätkää nyt, mutta se meni jotenkin näin:
"Finland is doing a serius job to fight the combat against climate change."
Tuo alku ei varmasti mennyt noin, mutta "fight" -sanasta etiäpäin homma oli niin ikimuistoista etten unohda. Eli suomi taistelee ilmastonmuutosta vastaan tehtävää taistelua vastaan.

No tottahan tuo on. Hyvä että se tuli myös sanotuksi.

Otsikkoni on repäisty BBCn uutisesta, joka kertoo miten jenkit jarruttavat ilmastonmuutostaistoa G8 piirissä. Jenkki hallinto haluaa torpeedoida kaikki toimivat päästövähennyskeinot (ja siis onnistuu siinä), mutta Valkoisen talon ympäristön laatu komission puhemies kylmästi toteaa että he ovat silti ilmastotaistelun johtajia.

On jälleen vuosi 1984 ja kaikki mitä sanot on toisin.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

IPCC kannattaa ydinvoiman käytön merkittävää lisäämistä, sekä tutkimuksellista panostamista tulevaisuuden ydinteknologioihin (tahtoo sanoa hyötöreaktoreihin) ja pidemmällä aikavälillä tietty fuusioenergiaan.

Uskot tietysti edelleen tietäväsi paremmin?