perjantaina, toukokuuta 04, 2007

Tyhmyydestä sakotetaan

... tai ainakin pitäisi.

Meinasin kirjoittaa itsekkyydestä ja sen huipuista, mutta sitten törmäsinkin tyhmyyteen ja suunnitelmat muuttuivat.

Australia ei ole ratifioinut Kioton ilmastosopimusta, koska kyseisen maan pääministerin mukaan se tulisi liian kalliiksi. Samaahan jauhetaan monessa muussakin teollistuneessa maassa, mutta Australia on hiukan eri asemassa. Kyse ei tällä kertaa ole itsekkyydestä, kuten esimerkiksi jenkkien tapauksessa vaan hyvin helposti osoitettavissa olevasta tyhmyydestä.

Ilmaston lämpeneminen on aiheuttanut ja tulee kiihtyvässä määrin aiheuttamaan koralliriutojen tuhoutumista. Maailman suuri koralliriutta the great barrier reef sijaitsee Australian rannikolla. Tämä on erittäin tärkeä matkailukohde, josta kerätään suuret taloudelliset tuotot vuosittain.

Australian kuiva ilmasto on hyvin herkkä pienillekin vaihteluille. Nyt YLE uutisoi, että jo kuudetta vuotta jatkuva kuivuus ajaa maan maatalouden katastrofiin, jos toukokuun aikana ei sada vettä.

Kuivuus tulee ajamaan myös Australian kaivosteollisuuden ongelmiin, koska nämä tarvitsevat suuria määriä vettä toimiakseen.

Kuten tästä voi todeta ei Australian hallinto ole vain itsekäs kieltäytyessään yhteisistä talkoista vaan myös tyhmä. Omapa on vikansa tekisi mieli sanoa... ja kuten monet arvaavat niin sanonkin!

Bangokiin kasaantunut ilmastokokous taas on päässyt yhteisymmärrykseen keinoista, joilla ilmaston lämpeneminen saadaan hillityksi:

"Ilmaston rajua lämpenemistä voitaisiin estää mm. siirtymällä käyttämään uusia teknologioita, joista ei aiheudu päästöjä, ja parantamalla energiankäytön tehokkuutta. Raportissa kehotetaan lisäämään uusiutuvien energianlähteiden, kuten aurinkoenergian ja tuuli- ja vesivoiman käyttöä." -YLE-

No jes... nyt ne sen keksivät... ei olisi kyllä tullut mieleen.
prkl ;)

Ei kommentteja: