tiistaina, maaliskuuta 20, 2007

Jäähyväiset ympäristöpolitiikalle

Nyt sitä vanhaa kunnon de-briiffiä, jälkipeliä tai miksi sitä sitten kutsutaankaan.

Sain komeat 695 ääntä!
Se oli enemmän kuin odotin ja kuvastaa kivasti, että Varsinais-Suomestakin löytyy muutama sata luonnonsuojelun ja globaalin oikeudenmukaisuuden tosissaan ottavaa ihmisrodun edustajaa. Saavutimme myös tavoitteemme eli kaksi edustajaa! Ville pääsi tyylikkäästi läpi, vaikkakin tiukkapipoihin jäi todella pieni ero.

Mutta, mutta. Eipäs nyt hypitä seinille. Kokoomus sai 10 lisäpaikkaa ja vasemmisto hävisi saman verran. En lue itseäni punavihreäksi vaan vitivihreäksi tai jopa pikivihreäksi, mutta en minä silti porvarihallitusta toivo!
Eteenkin, jos vihreät jätetään ulkopuolelle tai jäämme vapaaehtoisesti niin mitens sitten käy. Vesiensuojelulaki revitään auki, metsälappi hakataan tasaiseksi, suot kuivataan, itämereä suojellaan yhä vain paperilla(tai paperitehtailla), bygataan seitsemäs ja yhdeksäs ydinvoimala, ilmastonsuojelu junnaa paikoillaan, Etelä-Suomen metsien suojelu saa odottaa, etc...

Voimmeko siis jättää jäähyväiset ympäristöpolitiikalle?
Sinänsä järjetön kysymys, sillä eihän se punamultakaan mitään saanut aikaan, mutta hyvän otsikon siitä sai! ;)

Kiitos silti kaikille, jotka jaksoitte auttaa vaalien kanssa! Ja suuri kiitos myös kaikille niille, jotka uskalsitte äänestää minua. Tällä viittaan taas siihen, etten edes väitä ajavani äänestäjieni henkilökohtaisia etuja! Tätä ei voi sanoa kovin monesta poliitikosta.

Laskenkin äänestäjäni kuuluvaksi siihen etujoukkoon, joka rohkenee sanoa, että meillä on jo tarpeeksi! Tämä joukko seuraakin arvojaan omien intressien ajamisen sijasta.

Eturyhmäpolitikointi onkin ehkä yksi ärsyttävimmistä itsekkyyden muodoista. Ja tottakai voisimme filosofoida, että minullakin on eturyhmäni (tyyliin luonto ja kolmannen maailman köyhät), mutta he eivät minua saa äänestää, joka mielestäni vie väitteeltä pohjan.

Ja vielä kerran... suuri Kiitos!

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos itsellesi, ilman sinua ei olisi ollut ketään äänestettävää. Haluan, että ehdokastani kiinnostavat enemmän vanhan metsän rippeet ja sairas Itämeri, kuin minun toimeentuloni. Toki olisin kumminkin äänestänyt puoluetta ja jota kuta väliltä 74-90, mutta vaalea vihreys ei oikein innosta.

Anonyymi kirjoitti...

Oot paha mies VV! Tässä todisteita kun katsoin miten mies pärjää vaalien loppuvaiheessa: http://www.timoz.com/kaatopaikka/vv.png

-Timo

Anonyymi kirjoitti...

hyvä V-v :) kunnallisvaaleis sit pääset läpi, must tuntuu silt.

Hai kirjoitti...

kuulostaapa pelottavalta profetialta. toivottavasti näin ei käy.
ollaan polttamassa arkadianmäkeä sitten.

Ville-Veikko Mastomäki kirjoitti...

Joo vaalea sosiaali/kulttuuri-vihreus ei ole kyllä minunkaan mieleeni, vaikken kallistukaan silti mihinkään linkolalaisuuteen (sen verran humanismia minusta kuitenkin löytyy).

Tuo 666 tulos oli hupaisa. Loppumetreillä kun tuloksia kailotettiin vaalivalvojaisissa kyseinen luku julistettiin minun kohdallani... riemu oli valtava koko yleisössä ;)

Tuo kunnallisvaalikysymys on nyt auki ja minun tulee miettiä sitä aika tarkoin ennenkuin päätän asiasta. Näin yksinkertaistaen minulla on hyvät mahikset päästä valtuutetuksi, kun vihreältä listalta pääsi viimeksi sisään hieman päälle 200 äänellä ja sain näissä vaaleissa Turusta 460 ääntä. Kunnanvaltuutettuna voisin tietysti vaikuttaa asioihin, mutta se saattaa sabotoida järjestötyötäni liian radikaalisti.
Täytyy pohtia!