perjantaina, joulukuuta 15, 2006

Heal the World

Huh huh, nyt rupeaa olemaan suuri osa viikon kiireistä takana päin ja on aikaa jopa hieman bloggailla. Luinkin Oraksen blogia ja hänen linkittäänsä keskusteluun eduskunnassa.

Oli hupaisaa havaita kuinka samaa mieltä kaikki (paitsi kokkarit) ovat asiasta, kun ottaa huomioon millaista politiikkaa hallituspuolueemme ovat ajaneet viime kautena (mm. turpeen ostotariffi). No ainakin tuosta voi päätellä, että ilmastonmuutoksesta on tullut sellainen teema, jota ei enää voi dissata retoriikan tasolla (teot ovatkin taas aivan eri asia).

Sitten astellaan taas miinakentälle...
Väitetään tällä kertaa, että kaikki hyväntekeväisyystempaukset tulisi lopettaa!

No ok perustellaan sitten hiukan. Useimmat hyväntekeväisyys keräykset on tällaisella "Heal the world" asenteella väsättyjä ei mihinkään vaikuttavia tai ainakaan mitään muuttavia tempauksia joiden tarkoituksena on tuottaa rikkaille(meille) nopea moraalinen helpoitus maailman tuskasta.

Ihmisille tarjotaan helppo ja halpa ratkaisu ostaa itselle hyvä mieli ja jatkaa elämää(business as normal) samaan tapaan. Tällainen toiminta antaa suurelle varakkaalle yleisölle aivan väärän kuvan siitä mitä oikeasti tulisi tehdä, jotta asiat saataisiin kuntoon. Ei muutaman lantin antaminen pelasta yhtään ketään tai mitään kovin pitkäksi ajaksi.

Yritän varmaan sanoa, että tulisi panostaa oikeasti kestäviin projekteihin ja pyrkiä kertomaan ihmisille, että asiat on nyt todella heikolla tolalla ja että jotain ihan oikeita muutoksia pitäisi tehdä.

Tässä muuten kova video aktivismista ja parkourista.
Loppu-statementista voi kylläkin olla aika montaa mieltä.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Terve!

Noista hyväntekeväisyysjutuista tulikin tv:stä tässä syksyllä hyvä esimerkki eli Ylen hyvä ilta Nixonille, tms. oli nimeltään. Katsojia houkuteltiin soittamalla lahjoittamaan rahaa katulasten hyväksi Afrikkaan ja samalla soittaja osallistui erilaisten luksustuotteiden arvontaan. Oli autoja, tietokoneita... Ihan järkyttävä paradoksi, kun keräyksen kohteena olevilla katulapsilla ei tosiaan ollut edes ruokaa!
Ehkä arvonnan järjestämiseen oli joku hyvä syy, mutta itse en voinut kuin puistella päätäni.

T. Tiina

Joonas Tähtinen kirjoitti...

Hyvän tekeväsisyys on käsite ja tuote. Sitä tuoteaan siinä missä mitä tahansa muuta tuotetta jolle on tarvetta ja kysyntää.

Markkinatalous on luovaa ja epäsovinnaista. Se tarkoittaa, että myös tälläisiä tapoja tehdä rahaa on.

Sitä on kai turha moralisoida, koska eipä ketään kiinnosta. Vika on systeemissä! :D

Ville-Veikko Mastomäki kirjoitti...

Aion nyt blogini kaikkivaltiaana julistaa tämän bloggaukseni kaikkien aikojen ja kansojen tasottomimmaksi kirjoitelmaksi!

Kiitos ajastanne ja anteeksi.