keskiviikkona, helmikuuta 20, 2008

Polttava kysymys - kuuminta ilmastotoimintaa ikinä!

No nyt se starttas vihdoin. Jo vuoden päivät melkeen tätä ollaan mehusteltu ja nyt sitten päästiin vauhtiin.

Seuraava tulee lukea filmnoir -äänellä ja haistella tupakan savua tarinan läpi:

"Lumiukot olivat sulaneet ja ilmastopoliisilla oli jälleen töitä.
Paikalle oltiinkin lähetetty Maan ystävien Turun Ilmastopoliisiosaston FUNKeimmat kytät, joille tehtävä oli aikuisten leikkiä.
Tapaus oli kinkkinen. Syylliset löytyisivät, jostain korkealta... hyvin korkealta, jopa eduskunnasta saakka. Silminnäkijöitä oli monia ja useat suostuivatkin "laulamaan" ilman kovia otteita. Pian kävi selväksi, että ilmastopoliisien vaino oli jälleen osunut oikeaan... syyllisiksi osottautuivat kansanedustajat Petteri Orpo ja Timo Kaunisto.
Toimiin alettiin heti ja syytetyille lähetettiinkin muutaman tunnin sisään yli 400 kutsua oikeuteen korjaamaan tekonsa säätämällä ILMASTOLAKI!" ...to be continued!

Nyt siis kaikki mukaan ja www.polttavakysymys.fi -sivuille lähettämään lisää postikortteja kansanedareille.

5 kommenttia:

Tuukka Simonen kirjoitti...

Selkeesti kuuminta hottia koskaan. Tuntuu, että ainakin valtamediassa ja netin keskustelupalstoilla PK on lyöny itsensä tosi hyvin läpi.

Polttavasta kysymyksestä tulee mieleen männävuosien liikuntatapahtuma "Poltetta puntissa" (ei, ei sellaista poltetta!) ja liikunnasta jumalainen ylävartalo -projekti. Ei se toteudu ikinä, jos ei treenaa, joten hopihopi meille ja vääntämään!

Kuuminta ilmastotoimintaa ikinä on paljon mukavampi vetää, jos ylävartalokin on kuuminta ikinä.

Vaula kirjoitti...

Miksen ole oikeastaan lainkaan yllättynyt, että Tuukka sai tämänkin asian liitettyä punttaamiseen? :D

Ville-Veikko Mastomäki kirjoitti...

No huh huh. Aika paksua (tai siis timmiä) tekstiä :)

Voitkos Tuukka pistää jotain linkkejä noihin kesustelupalstoihin nii näkis mitä siellä jutellaan. Ja muute tuli yks vanhan koulun ilmasto/CO2-skeptikkokin yliopistolla vastaan. Onko fyysikoiden keskuudessa oikeesti joku suuri salaliitto sitä vastaan et CO2 lämmittää palloamme?

Epi kirjoitti...

Eikös sen jätkän perusteet olleet kutakuinkin näin: "hiilidioksidin ominaislämpökapasiteetti on pieni, joten hiilidioksidin lisääminen ilmakehään lämmittää ilmakehää vähän"?

Mutta siis eihän kasvihuoneilmiö liity ominaislämpökapasiteettiin vaan siihen miten kaasut heijastaa lämpösäteilyä takaisin maan pinnalle.

Sitäpaitsi eikös ainakin Naturessa ja Sciencessa keskustelu koske lähinnä sitä _miten_ ilmasto lämpenee ja mitä vaikutuksia sillä on - ei siihen että tapahtuuko lämpenemistä vai ei. Luulisi että fyysikotkin kirjoittaisi sinne jotakin jos epäilisivät että homma on potaskaa.

Noh, en kyllä ole vähään aikaan kyseisiä lehtiä selannut. Pitää varmaan käydä katsomassa joku päivä mielenrauhan takia...

Mirka Muukkonen kirjoitti...

Moi Ville-Veikko!

Olettehan huomanneet, että Annika Lapintie (vas) on jättänyt kirjallisen kysymyksen Ilmastolaista maan hallitukselle.

Toivottavasti hanke nytkähtää eteenpäin!

- Mirka