perjantaina, joulukuuta 14, 2007

ILMastoraati arvostelee huhuja

Raapustelenpa tässä kuumeessa sitten vaikka hiukan tuosta Balista, jossa on huhujen mukaan meneillään jonkinlainen isojen poikien ja tyttöjen hiuksistavetokilpailu siitä kuka EI ainakaan pelasta maailmaa ja kuka sen aloitti (joka kylläkin on ihan relevantti kysymys usein;)

_________________________________

Ilmastohuumoriraati arvostelee

Tervetuloa lähetykseen te kaiken ikäiset ja kokoiset ilmastohuumorin ystävät. Tänään meillä on muutamia erittäin hupaisia ilmastoaiheisia huhuja, joita ei kannatta jättää väliin vaikka pitäisi tenttiin lähteä.

Eräs huhu kertoo, että USA on ehdottanut itselleen matalampia päästövähennystavoitetta kuin se vaatii kehitysmailta! Ville-Veikko Mastomäki säätiön Ilmastohuumoriraati juhlallisesti myöntää tälle huhulle 10 pistettä sekä useiden juuri sukupuuttoonkuolevien eläinten kiiltokuvamerkkejä (joukossa saattaa olla myös papukaijoja).

Toisen sekä Helsingin yliopiston meteorologian dosentti Jouni Räisäsen sekä että Brittihallituksen tieteellisen pääneuvonantaja Sir David Kingin levittämän huhun mukaan ilmastonmutos tapahtuu nopeasti ja sen torjumisessa alkaa olla kiire tai jopa myöhäistä.

Kingin mukaan on 20 prossa todennäköisyys että maapallo lämpenee yli 3,7 astetta, joka olisi saman huhun mukaan ikävää, jopa useiden ihmisten mielestä(= mm. miljardit kärsivät veden puutteesta). “Kuka suostuisi nousemaan lentokoneeseen, jonka putoamistodennäköisyys on 20 %”, King kysyy.

Räisänen taas kommentoi YLEn kysymykseen, onko vielä mahdollista pysyä alle kahden asteen lämpenemisen, seuraavasti: “Hyvällä onnella on, mutta on myös valitettavan suuri mahdollisuus että ei ole”.

Raati piti herrojen huhuja erittäin huvittavina, mutta vain tarkasteltaessa Balin neuvottelujen paikallaan raksuttelua ja sen kuvastamaa fyysistä itsetuhoisuutta. “Ihan silmät rupeaa särkemään tässä kikattelussa. Niin naurettaavaa puuhaa!” Toteaa raadin jäsen Anrad Kemppainen.

Lisää hyvää mieltä tarjoilee energiasioiden expertti roklaulaja Bob Geldof. Vanha kunnon Bob vaatii, että rakennamme rajusti lisää ydinvoimaa pelastaaksemme maailman ilmastomöröltä. Ja kun tämä ei vielä riitä, niin energia-asioiden supernero kertoo vielä, että kaikki uusiutuvat energialähteet (mm. Vesivoima tyyliin Kolmen Rotkon Pato) ovat "Mikki hiiri" -keinoja ilmastontorjunnassa. (Haluaisin käyttää lyhennettä LOL, mutta ei minusta löydu sellasita INTERNETihmistä, joka niin saisi tehdä)

On hienoa että kaikki saavat äänensä kuuluviin ja jotkut huomattavasti paremmin, kuten Bob, mutta voisi sitä pohjata väitteensä edes johonkin. Muutama taho näin ihan vinkiksi Bobille voisivat olla IEA ja IPCC, jotka molemmat ovat ilmoittaneet, että ydinvoimalla on useita kertoimia pienempi rooli ilmastotalkoissa kuin energiansäästöllä tai uusiutuvilla.
ILMastomäen ilmastohuumoriraati myöntää geldofille lukulasit, tunnukset kirjaston tietokoneelle sekä PostIt-lapun, jossa on edellisten lafkojen nettiosoitteet. Tämän lisäksi raati syvästi toivoo, että herra Geldof pysyisi keski-ikäisille tarkoitettujen viimevuosituhannen mallisten maailmanpelastuskonserttien järjestelyissä.

Lopuksi raati haluaa kiittää kaikkia katselijoita ja toivottaa jokaisen henkilökohtaisesti tervetulleeksi ensi maanantaina paikkansa ottavaan Turun Polttava Kysymys koulutukseen uudessa pääkirjastossa kello 17-20.

Ei kommentteja: