keskiviikkona, huhtikuuta 18, 2007

Asioita pullollaan

Luin juuri langasta jutun, jossa esiteltiin bloggaaja Veloena, jota myös itse luen. Oli avartavaa näin kiireen ja stressin keskellä saada signaali kiireettömyydestä ja anti-tavoitehakuiseedesta (tentti alkaa 45 min. päästä).

Kun katsoo omia tekemisiään, toimiaan ja asenteitaan paistaa kaikestaa ikävästi läpi tavoitehakuisuus. Annan hiukan pisteitä itselleni siitä, että tavoitteena on sentään jotain muuta kuin oma menestys (tai kuvittelen niin?) elikkäs tuo maailman pelastaminen.

Mutta silti... Voisi kai sitä ottaa hiukan rennommin.

Eteenkin kun todellinen tehokkuus syntyy inspiraation EI pakollisen, vastentahtoisen puurtamisen seurauksena! <- huomatkaa huutomerkki.

Tästä muutama huono todiste.

1. Pakottauduin vielä eilen illalla kakkosen ilmastonmuutosillan jälkeen lukemaan kohta alkavaan tenttiin (alkamiseen 40 min) eikä siitä tullut mitään. Tänä aamuna kuitenkin muistin, että ympäristösuunnittelunkurssi on kuitenkin mielenkiintoista ja havaitsin lukeneeni ja sisäistäneeni koko materiaalin alle tunnissa.

2. Minulla on ollut tarkoitus blogata jokaisena näin maailman kiireisenä päivänä, mutta pakottamalla ei irtoa. Nyt langan ja Veloenan avustuksella kuitenkin tulee tulosta (hiukan vailla laatua, mutta tulosta silti).

Olin eilen Suomen Ilmastofoorumissa, jossa etujärjestöt(SAK, EK etc.), ministeriöt, akateemikot ja ymppäjärjestöt keskustelvat ilmastoasioista. Jäykkää mutta kiinnostavaa toteaa ensikertalainen ja toivoo pääsevänsä foorumille uudestaan. Aiheena oli EU:n päästövähennystavoitteet joihin elinkeinoelämän edustajat suhtautuivat hieman penseästi.

Eilisestä Ajankohtaisen kakkosen ilmastoillasta voisi sanoa sen verran, että Mauri Pekkarinen on aivan s*******an hyvä puhumaan. Kuka muu kykenee pitämään puhevuoron itsellään toteamalla asiallisella, mutta samalla hyvin puhuttelevalla ja leikkisällä äänellä että: "arvon toimittaja, arvon toimittaja... saanen puhua loppuun." :)
Ja nuo kolme pistettä eivät ole siinä turhaan Mauri osaa pitää taukoja juuri niissä oikeissa kohdissa ja antaa kuuntelijoiden ottaa kuuntelija aseman.

YK:n turvallisuusneuvosto keskustelee tänään ensimmäistä kertaa historiansa aikana aihetta nimeltä ilmastonmuutos. Kiina taas julkaisee ensi viikolla oman strategiansa omien ilmastopäästöjensä rajoittamisesta.

Pitäisi varmaan raapia jotain kasaan hallitusneuvooteluista, mutta vielä selkäpii riipii sen verran, että käykää lukemassa ensin Vesan kommentit, joissa tuntuu olevan sentään jotain tolkkua.

No nyt se tentti alkaa painaa päälle(21 min), joten toivotan sinulle hyvää vuorokaudenaikaa ja poistun.

1 kommentti:

Ville-Veikko Mastomäki kirjoitti...

en ota vastuuta kiireessä tehdyistä kirjoitus... ...virheistä ;)

terveisin,
yours truly