tiistaina, helmikuuta 13, 2007

Wanted! -parempaa ilmastopolitiikkaa

Juupas... eipäs... juupas... eipäs... Jos edellinen kuulostaa keskustelulta, jota haluat seurata kannattaa scrollata rohkeaasti alas edelliseen bloggaukseen ja lukea suurta ydinvoimakeskustelua.
Samaa ilmastokeskustelua on käyty myös Heikin blogissa. Kannattaa käydä tarkistamassa.

Sitten siihen kiukun aiheeseen... aiheeseen... aiheeseen... aiheeseen!

"Hallitus muotoili kannakseen perjantaina, ettei se ainakaan vielä tue komission esitystä leikata EU:n päästöjä yksipuolisesti 20 prosenttia vuoden 1990 tasosta vuoteen 2020 mennessä."

Tämä on nyt sitä esimerkkiä, jota yksi maailman rikkaimmista ja kehittyneimmistä talouksista muille antaa. Kaisa antaakin takaisin heti: "– Tämänpäiväinen päätös osoittaa tyhjiksi hallituspuolueiden vaalilupaukset. Huoli ilmastonmuutoksesta unohtuu, kun pitäisi tehdä päätöksiä, Greenpeacen ilmastokampanjavastaava Kaisa Kosonen totesi tiedotteessa."

S****nan pelkurit. Mitenkäs se taas menikään siitä suomalaisesta rintamajohtamisesta... Ai nii... "Suomalainen upseeri johtaa joukkojaan edestä ja omalla esimerkillään!" ;)
Ei siis heittelemällä palloa muille, pakoilemalla vastuuta ja jätäytymällä muiden selkien taakse.

Ja eteenkin... minkä teit Stefu! Jotenki Walliin on vaikuttanut ihan fiksulta tyypiltä, mut kaipa sitte painavammat salkut (tupeineen) on vaan kävelly ymppäsalkun omistajan yli neuvotteluissa. Herääkin kysymys, että jos demarit ja kepulaiset pitää iha ok asiana jättää ilmastotalkoot muille, nii millainen hallitus ensi kaudella saa aikaan ne tarvittavat päästökset, jotta asiassa päästään Suomessa ja maailmalla eteenpäin. Kyllä siis kylmää tuo seuraava hallitus.

Greenpeacen Laurin mukaan seuraava vaalikausi on se aika, jolloin leikkaukset on aloitettava, koska jos näin ei tehdä niin pallo ehtii lämmetä vuoteen 2020 menessä aivan liikaa. Tai siis tarkalleen ehdimme päästellä niin paljon, että lämpenemistä ei voida enää hillitä tarpeeksi. Tämä siis siksi että CO2 on semipitkäikäinen kaasu ja hengailee ilmakehässä sellaset sata vuotta ja lämmittää koko sen ajan.

Summaten. Meidän täytyy vähentää päästöjä vähintään 30 % vuoden 1990 tasosta vuoteen 2020 mennessä tai huonosti käy. Jotta tämä olisi mahdollista niin meidän on aloitettava eilen! Meillä ei siis ole enää yhtään vaalikautta odotteluun ja palloteluun näin tärkeässä asiassa. On tehtävä pitkäkestoinen suunnitelma, jotta tavoitteet saavutetaan. Yhden vaalikauden mittaisista ratkaisuista ei ole mihinkään.

No jottei mene ihan kiukutteluksi niin tässä hieman huumoripitoisempaa ilmastoläppää.

1 kommentti:

Janne kirjoitti...

Vaalireivit sitten 28.2. @ TVO