keskiviikkona, helmikuuta 09, 2011

Kokoomus: Tasavero on progressiivinen vero!

Kykypuolueen taloudellisen ajatushautomon puheMies Sampsa Toivotalkoot-Kataja osoitti tänään pettämättömällä päättelyketjulla, että tasavero on itseasiassa progressiivinen vero!

"Kun Björn Wahlroos menee Sammon konttorille ja nostaa 3 000 000 euron vaaleanpunaisen palkkashekin, hän maksaa siitä 1 000 000 euroa veroa. Kun kaupan myyjä menee Prismaan konttoriin ja nostaa sieltä 3 000 euron ruskean palkkakuoren, hän maksaa siitä vajaa 1 000 euroa veroa", Kataja selosti ja osoitti miten ylivertaista kokoomuksen talousosaaminen on.

"Wahlroos maksaa kyllä ihan samalla veroprosentilla palkastaa 999 000 euroa enemmän veroa. Tämä on ihan oikein ja tämä on juuri sitä progressiota", jatkaa prosenttimatiikan ylijumala, mutta auttamattoman nolon ajatusvirheen tehnyt järkivihreä Kataja.

Toimitus pyytää huomioimaan seuraavan wikipediasta copy-pastetun (että jos kyselette mitä se V-V on siellä AMK:ssa jo viidettä vuotta tehnyt niin tätä) lauseen, "Progressiivinen vero on vero, jossa veroaste nousee tulojen tai muun verotettavan summan kasvaessa."

Että terveisiä vaan sinne kykypuolueelle.

3 kommenttia:

Ville-Veikko Mastomäki kirjoitti...

Lehti oli kymmenen minsaa hitaampi, mut tietysti vakuuttampi uutisoinnissaan:
http://lehtilehti.fi/2011/02/kokoomus-paivittaa-matematiikan-oppikirjat/

Ja fingerpori oli tiennyt kaiken profetaalisesti jo ennalta:
http://www.hs.fi/fingerpori/1135244325944

Kunnia linkeistä kuuluu FB-tutuille.

Anonyymi kirjoitti...

Hei, olisi mukavaa jos toisit esille enemmän omia asiallisia mielipiteitäsi tärkeistä asioista, älä keskity toisten puolueiden mollaamiseen. Se ei ole korrektia. Olisi mukavaa kuulla omia mielipiteitäsi ja ehdotuksiasi esim ydinvoiman korvaamisesta uusiutuvilla energiavaroilla tai muita vaihtoehtoja ydinvoimalle. Suomesta ei ikinä tule energian suhteen omavaraista, ehdotuksia tuonnin suhteen muualta? Entä muut ihmisiä liikuttavat asiat; Sinun mielipiteesi abortista, tulonsiirroista, tuloeroista, eu-jäsenyydestä?
T. Lukiolaistyttö 18v

Ville-Veikko Mastomäki kirjoitti...

Aika vähellä on mun mielestä jäänyt tuo muiden ilkkuminen lähiaikoina. Ja kyllä tällainen argumentti - vasta-argumentti kuuluu poliittiseen keskusteluun. Eteenkin kun tuo kokoomuksen "suhteelliset verot ovat progressiivisiä veroja" on mielestäni todella härski julkisen keskustelun "freimauskampanja".

Tässä on linkki energiakeskustelun tiimellyksessä raapustamaani ydinvoimakirjoitukseen http://mastomaki.blogspot.com/2010/06/tarvitsemmeko-todella-lisaydinvoimaa.html

Ja tästä pääsee puolueen linjauksia, jotka vastaavat ainakin osittain noihin kysymyksiin: http://www.vihreat.fi/ydinvoima/vihrean_kasvun_malli

Lyhyet kannat lähes kaikkiin poliittisiin kysymyksiin julkaistaan osana verkkosivuja, jotka ovat juuri valmistumassa. Noihin esittämiisi kysymyksiin vastaukset nopsaan tässä:
Abortti, naisella on oikeus päättää kehostaan (moralinen pohdinta, jota tässä asiassa ei voi välttää, on naisen oma asia).
Tulonsiirot ovat hyvin tärkeitä, jotta voimme torjua köyhyyttä ja tuloerojen kasvua.
EU-jäsenyys ja jatkuva integraatio on ainoa järkevä suunta. Globaalin talouden ja globaalien ympäristöongelmien maailmassa tarvitaan ylikansallisia toimielimiä, kuten EU.